Sønderjysk kultur udfolder sig vidt og bredt gennem historien. Arven fra det gamle hertugdømme giver sønderjyderne en samhørighed og et fællesskab, der især afspejles i kulturen, uanset om det gælder musik, madretter eller det kendte sønderjyske kaffebord med alle dets kager.
Det Sønderjyske Kaffebord
Det sønderjyske kaffebord forener overdådighed med overskuelighed, for kagerne indtages i en bestemt rækkefølge, som kun brydes af de helt uvidende. Et ”fuldt kaffebord” omfatter mindst syv slags bløde og syv slags hårde kager. Kaffebordet har også en klar kulinarisk struktur – fra det bløde til det hårde, fra det fede og fugtige til det tørre og magre. Man indleder med at få lagt en god bund med boller med rigeligt smør og et stykke gærkringle med sukat og duft af kardemomme.
Læs Inge Adriansens artikel om det sønderjyske kaffebord i på Grænsen.dk