11. september: Niels Hinrichsen

Hurra for de blå husarerDen 11. september klokken 19.00 kommer skuespilleren Niels Hinrichsen på besøg i Synnejysk Ambassade.

Niels er født i Aabenraa i 1942 og blev uddannet på Det kongelige Teaters elevskole 1961-65. Herefter tog det fart med en masse film -og teaterroller.

Glæd dig til at høre Niels fortælle anekdoter, sjove historier og sønderjyske “vitser”.

Arrangementet foregår som altid på Landbohøjskolen, Thorvaldsensvej 40 på Frederiksberg.
Tilmelding sker til: mail@synnejyskambassade.dk senest søndag den 7. september.

Om Niels Hinrichsen

Niels Hinrichsen (f. 1942) er uddannet skuespiller på Det kgl. Teaters elevskole 1961-65. Han fik derefter ansættelse ved teatret indtil 1980.

Uddrag fra Morten Piils “Danske filmskuespillere” (Gyldendal, 2003):

Høj, lys og statuarisk smuk lignede han som ung indbegrebet af en nordisk helt – eller den viking, han faktisk fremstillede i Disney-filmen “The Island at the Top of the World” / “Landet ved verdens ende” (1973).

Efter tre bittesmå roller tager han sig flot ud i blå løjtnantsuniform i Saga-komedien “Hurra for de blå husarer” (1970), men intrigen slår ikke ligefrem gnister. Og han er typerigtigt placeret som den sunde og gode Oluf i Martin A. Hansen-filmatiseringen “Løgneren” (1970), svigtet af dejlige Annemari til fordel for den nye tids ingeniør-mand, prosaiske Erik Wedersøe.

Knud Leif Thomsen instruerer ham også i hans første dramatiske hovedrolle, den fattige Esben i Blicher-filmen “Hosekræmmeren” (1971), men hverken hans præstation eller filmen slog an. Herefter er han vikingen Sigurd for en kort bemærkning i Robert Stevensons “Island at the Top of the World”, der gav et halvandet måneds Hollywoodophold, men ikke noget internationalt gennembrud.

Han er ganske sjov i en karikeret birolle som Bodil Kjers selvtilfredse chauffør-elsker i Panduro-filmatiseringen “Rend mig i traditionerne” (1979), men er mest kendt som “Ugeavisen”s (1990-91) idealistiske redaktør i DRs lange soap-serie. [Uddrag fra “Danske filmskuespillere” slut]

Læs mere om Niels Hinrichsen på DFI.dk

0 comments on “11. september: Niels HinrichsenAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.