En fortryllende aften med Henning Nielsen

Det lå alligevel i kortene, at Henning Nielsen skulle blive tryllekunstner.

Den sønderjyske tryllekunstner Henning Nielsen (f. 1981) besøgte den 24. september 2019 Synnejysk Ambassade i Brønshøj med en kort historie om sig selv og et efterfølgende trylleshow.

 

Kunstneren, der bor i Ravsted, er egentlig uddannet kok, men har altid interesseret sig for trylleri. Faktisk blev han tryllebundet allerede i konfirmationsalderen, da han købte et VHS-bånd med Søren Pilmark, der lærte ham de første tricks.

 

Som søn af en slagter og en SOSU-hjælper lå det ikke i kortene, at Henning skulle blive professionel tryllekunstner, men han har altid været nysgerrig på de små spidsfindigheder, der findes i ikke at vide alt.

 

I sine unge år blev han uddannet kok på Rødekro Kro, mens han boede hjemme hos forældrene for også at finansiere sin tryllekunstneruddannelse ved siden af. Hans første performance blev på selve kroen, og efterfølgende prøvede han sig primært af i sit lokalsamfund, inden turene begyndte at gå både nord-, syd- og østpå.

 

I 2005 blev han nordisk mester i trylleri. Senere blev han også Balkan-mester, og i 2009 rejste han og kæresten hele vejen til Kina for at være med i verdensmesterskabet i Beijing. Han endte på en tredjeplads i kategorien “comedy magi”.

 

Ud fra den optræden kom et 10 minutters show, som han har rejst verden rundt med som “den tryllende kok” siden dengang, især i Asien, hvor tryllekunstnere har status som en rockstjerne i Asien. Han har blandt andet optrådt en del i Malaysia og Sydkorea.

 

Udlandsoplevelserne gav blod på tanden til at stille op i “Danmark har talent” i 2015, og siden da har han levet af sine fortryllende fingerfærdigheder.

 

Så måske lå det alligevel i kortene, at Henning skulle blive tryllekunstner.

 

Du kan opleve et par af Hennings tryllerier på YouTube. 

 

10 vare (r)