Leif Maibom og revyen i Sønderborg

FullSizeRender (1)

Som afslutning på efterårssæsonen fik Synnejysk Ambassade den 24. november besøg af selveste revydirektør for Sønderborg Sommer Revy Leif Maibom.

Selvom Leif er fra Faaborg, har sønderjyderne taget både ham og hans mange sjove påfund og karakterer til sig. Leif fortalte blandt andet om sin første tur til Als som nyslået skolelærer på Lysabild Skole, og om hvordan skoleinspektøren der første gang fik ham involveret i at lave revy. I 1982 startede han på amatørplan revyen i Sønderborg, og siden har det bare udviklet sig, så revyen er gået fra 3.000 årlige gæster til over 25.000. På storskærmen fik vi et par smagsprøver på de mange sjove sketches, der gennem årene har været med i revyen.

Leif Maibom fortalte desuden om det gode samarbejde mellem Danmarks revyer, og hvordan han også selv har optrådt og skrevet tekster til mange andre revyer rundt omkring i landet.

Revydirektørens sangskrivertalent fornægter sig heller ikke, og det fik ambassaden at mærke med fællessang af bl.a. Rummelpotsangen fra 2004, “Verdens Bedste Folk”, der handler om det sønderjyske folk, der det fynske ophav til trods nok efterhånden også regner Leif Maibom som én af sine egne.