Rederiet Michael Jebsen, den 6. maj 2014

Skibet Jacob Jebsen, Aabenraa

Det var en veloplagt Lars Henningsen, der kom og underholdt de 50 fremmødte med sin viden om rederiet Michael Jebsen. Lars har tidligere været ansat på Landsarkivet i Aabenraa, men er nu pensionist.

Michael Jebsen senior startede som sømand og deraf stammer interessen for søfart. Hans søn, der også hedder Michael, førte ved faderes død i 1835 traditionerne videre. Han fandt hurtig ud af, at træskibe hørte fortiden til og gik over til skibe bygget af stål og med damp. Selvom firmaet havde kontor i Aabenraa, var det i fjernøsten, at skibene sejlede og tjente formuer ind. Han var slesvig-holstener og anti-dansk, hvilket betød, at han først efter 1864 flyttede kontoret fra Hamburg til Aabenraa. Der var i glansperioden 15 dampskibe registreret i partrederiet, dog ingen fra Aabenraa havde lyst til at investere i rederiet.
Politisk var han i byrådet i Aabenraa og i rigsdagen i Berlin. Da Skamlingsbanken blev samlingspunkt for danskerne, købte han området omkring Knivsbjerg som et samlingssted for tyskerne.

I dag har de ingen skibe mere og er udelukkende et handelsfirma med hovedsæde i fjernøsten. Kontoret i Aabenraa tager sig af boliger og opkøb af hoteller og andet i Sønderjylland. Restaurerer dem og udlejer/forpagter bygningerne ud.

2 comments on “Rederiet Michael Jebsen, den 6. maj 2014Add yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.