Foredrag v. forfatter Karsten Skov

Det var et velbesøgt ambassade arrangement, da forfatter Karsten Skov kom forbi og fortalte om hans bog “Under Samme måne”.

Den 26. januar 1945 begyndte Erikas flugt fra de sovjet-russiske tropper. I al hast måtte hun og hendes familie forlade deres hjem ved Königsberg, og kæmpe sig igennem den værste vinter i mandsminde mod vest. En måned senere har skæbnen splittet familien, og Erika og hendes mor ankommer beskidte, sultne og trætte til Danmark. Endestationen for deres flugt er Sønderborg. Efter nogle dages ophold på en skole, bliver de indkvarteret hos medlemmer af det tyske mindretal, som af den tyske besættelsesmagt er blevet opfordret til at åbne deres døre for flygtningene. Her møder Erika den unge dansker Carl. Han er medlem af de tyske mindretal, hvor man har en forventning om at mindretallets unge melder sig som frivillig til Waffen-SS og kampene på østfronten. Men Carl har ikke lyst til at melde sig, og kæmper hver eneste dag imod presset.

Karsten Skov ydede i øvrigt konsulentbistand til den danske film “I Krig og Kærlighed” fra 2018, hvis roman “Knacker” dannede baggrund for filmen.