Ambassaden fik besøg af historiker Henrik Skov Kristensen

Onsdag, den 25. oktober havde ambassaden den fornøjelse at holde årets sidste foredrag, hvor vi kunne byde historiker Henrik Skov Kristensen velkommen til at holde et oplæg om “Hagekors mod hagekors” og de to sønderjyske naziførere Frits Clausen og dyrlæge Jens Møller.  Der var “fuldt hus” med den altid gode stemning blandt ambassadørerne. Tak til alle jer der dukkede op.

Henrik Skov Kristensen er forfatter og historiker og blandt andet kendt for bogen “Straffelejren” og retsopgøret. Henrik har modtaget flere priser, bl.a. Weekendavisens litteraturpris i 2021.

Sønderjylland var den landsdel, hvor nazismen stod stærkest fra 1933-1945, og den blev personificeret af læge Frits Clausen fra Bovrup og dyrlæge Jens Møller fra Gråsten. Frits Clausen var  fører for det danske nazistparti DNSAP, Jens Møller for det mindretalstyske NSDAP-N. Begge var optaget af den nye autoritære ideologi og store beundrere af Adolf Hitler, ikke desto mindre var de to politiske modstandere og konkurrenter. Det, der skilte dem, var grænsespørgsmålet og det nationale. Frits Clausen var dansk-national, Jens Møller tysk-national.

Henrik Skov Kristensen.

Foto:Lars Salomonsen/BorderPress.dk Mob: +45 40455486