Gratis filmforevisning “Æ kro ve æ Virå”

Ambassaden har den store fornøjelse at invitere alle ambassadører til en filmeftermiddag i Gladsaxe, hvor man kan se filmen “Æ kro ve æ Virå” tirsdag, 10. maj 2022 klokken 17.00. Arrangementet er gratis for alle medlemsambassadører.

Nærmere info – herunder adresse m.m. – vil blive sendt særskilt ud til alle ambassadører senere.

”Kroen ved Vidåen” er en humoristisk krimifilm, der belyser den dansk-tyske grænsedragning 1920, og som fremhæver vestkystmentaliteten. Handlingen foregår hovedsageligt på en kro i ingenmandsland mellem Danmark og Tyskland, hvor de lokale – uafhængigt af statsborgerskab og sprog – mødes og forstår hinanden. Det er de fem sprog, der snakkes på den slesvigske vestkyst (dansk, tysk, frisisk, sønderjysk, plattysk), der fylder mest i filmen for at slå et slag for den fantastiske sproglige og kulturelle mangfoldighed, der eksisterer i den dansk-tyske grænseregion. Se trailer til filmen her:  https://www.youtube.com/watch?v=kgheKtWEWCI

Filmen er produceret i samarbejde med Bund Deutscher Nordschleswiger og & Et Nordfriisk Teooter e.V. og finansieret af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Derudover støttes projektet af Tønder Kommune, Kulturstiftung Nordfriesland, Stiftung für die Friesische Volksgruppe og Die Beauftragte der Bundesregierung für Kultur und Medien.